Skip to main content

Sommerens beste reisemål

By 9. september 2016oktober 12th, 2016Ukategorisert

Vi tipser om fire fantastiske sommerutflukter for deg som vil bruke bilen til feriens beste reisemål.

1. Norge
De syv søstre i Geirangerfjorden. Norge har mange vakre og spektakulære turstier, fjelltopper og fjorder. Geirangerfjorden anses av mange som den aller flotteste og vakreste fjorden i landet.

To svingete veier fører inn i fjorden som er omgitt av fjelltopper på opptil 1.600 meters høyde.Her ligger fossefallet De syv søstre som er 250 meter høyt, og på motsatt side ligger fossefallet Friaren. Det sies at Friaren har fridd til De syv søstre på den andre siden. Geirangerfjorden står på Unescos verdensarvliste.

https://www.visitnorway.no/reisemal/vestlandet/geirangerfjorden/

 

2. Sverige
Bo oppe i trærne i Harads. Trehotellet i Harads nordvest for Luleå er et unikt hotellkonsept som har blitt omtalt over hele verden. Her opplever du skogens duft, fuglenes sang og vindens sus blant trekronene, bokstavelig talt.

De ulike værelsene er nemlig bygd oppe i trærne. Et av værelsene ser ut som et fuglerede, et annet som en UFO og er utviklet i samarbeid med noen av Skandinavias fremste designere og arkitekter. Sommermånedene er lyse slik at du har nok tid til å utforske det omkringliggende terrenget. Nærmere naturen kan du ikke komme.
www.treehotel.se

 

3. Danmark
Sjællands Odde Mindre enn en times kjøring fra København finnes den 23 mil lange kyststrekningen som kalles Danmarks riviera. Den strekker seg fra Sejerø Bugt i vest til Øresund i øst.

Hvis du ønsker litt variasjon fra de flotte sandstrendene finnes det pittoreske badesteder, store slott, interessante museer og mange matvareprodusenter du kan besøke. Sjællands Odde er blant de varmeste og mest solrike stedene i Danmark, og utsikten herfra er betagende vakker. Lyset er intenst ettersom odden er omgitt av vann på tre kanter.

www.visitodsherred.dk

 

4. Finland
Kimito-øyene. Vakker natur, skjønt skjærgårdsmiljø, spennende kulturlandskap, interessante museer, kirker og industrimiljøer. På Kimito-øyene sør for Åbo og vest for Helsingfors er det mye å oppleve.

Her finnes Nordens høyeste fyr, Bengtskär, og Skärgårdshavets nasjonalpark som kalles for de små øyene og de skogkledde øyenes rike. Den gåtefulle øya Örö med sitt militære anlegg har vært stengt i hundre år, men ble åpnet for allmennheten i 2015.

www.visitkimitoon.fi