Produksjonen av nye Civic kombikupé snart i gang for det europeiske markedet

Av 12. oktober 2016Ukategorisert

Snart starter produksjonen av nye Honda Civic 5D som skal selges på det europeiske markedet. Produksjonen av den europeiske versjonen av den nye Civic kombikupé starter snart på Hondas fabrikk i Swindon i Storbritannia. Vi tok en titt på en forserie med biler av den nye modellen. Nye Honda Civic kombikupé lanseres i Sverige i mars 2017.

Civic er Hondas mest solgte modell over hele verden, og den tiende generasjonen er en av de mest omfattende nye modellutviklingene som bilmerket har gjort noensinne. Bilen er laget helt ny fra bunnen av. Den er bredere, lengre og lavere enn forgjengerne. Utseendet er sporty med stramme, sterke linjer, fremtredende hjulhus og tydelige luftinntak – alt for å gi bilen optimal aerodynamikk. Innvendig har Civic fått et helt nytt interiør som kjennetegnes av enkel, nøysom design, kvalitetsmaterialer og nye hjelpeteknikker.

Det finnes to helt nye VTEC turbomotorer å velge mellom – en firesylindret 1,5-liters og en tresylindret 1,0-liters i-VTEC Turbo bensinmotor. Den større motoren på 182 hestekrefter gir betydelig høyere ytelse, både i effekt og dreiemoment, enn den tidligere 1,8-liters motoren.

Hondas fabrikk i Storbritannia er det globale produksjonssenteret for den tiende generasjonen Civic kombikupé. En investering på over 200 millioner britiske pund har blitt gjort før starten på produksjonen av den nye modellen. Fra produksjonssenteret kommer modellen til å eksporteres til andre viktige globale markeder. For en drøy måned siden startet f.eks. produksjonen for det viktige amerikanske markedet.

Den tiende generasjonen av Honda Civic har verdenspremiere på årets motormesse i Paris, som finner sted 1.–16. oktober. Der vises også sedanmodellen med fire dører, som produseres på Hondas fabrikk i Gebzé i Tyrkia. Den kommer til å selges på de sentraleuropeiske markedene fra og med starten av 2017.