Skip to main content

Fra Norge til Japan i en Civic 97-modell

By 12. oktober 2016Ukategorisert

Kan du tenke deg å gi deg ut på en bilreise som tar deg og din Honda 30 000 km gjennom 17 land på 50 dager? Det er nettopp det de tre ingeniørene Evgeny Mostovoy, Adriaen Nelemans og Igor Orlov har gjort.

Til hverdags jobber de i et stort energiselskap i Bergen og Trondheim. Alle tre er reisevante og eventyrlystne. Sammen har de besøkt mer enn 100 land, og de følte det var på høy tid med et nytt eventyr. Hvorfor ikke kjøre Evgeny Mostovoys Honda Civic fra 1997 fra Bergen og tilbake til fabrikken der den ble laget, Hondas Suzuka-fabrikk i Japan? Om noe bilmerke skulle klare enn slik reise, er det vel Honda, ikke sant?

Bilen ble døpt «Lastotsjka», som er det russiske ordet for svale. Svaler er trekkfugler som alltid reiser tilbake til der de ble født. Ruten ble tegnet opp – de tre kompisene skulle reise med sin Honda Civic gjennom 17 land og tilbakelegge 30 000 km. Når de startet reisen, fikk den snart et nytt, tiltrekkende mål. Gjestfriheten og alle de vennlige menneskene de har møtt fra ulike kulturer, inspirerte dem til å gi noe tilbake. Derfor tok de kontakt med Ingeniører Uten Grenser og World Education Foundation. I samarbeid med disse organisasjonene har de tre ingeniørene laget en serie leksjoner som de underviser på skoler de har hatt kontakt med underveis. De forklarer hvorfor de har utdannet seg til ingeniører og inspirerer barn i alderen 10–14 år til å oppdage hvor spennende teknologi er. Blant annet utfordrer de elevene i eksperimenter, f.eks. hvordan man kan bygge en bro med noen pinner og plastbånd.

I vår kom de endelig fram til Hondas fabrikk i Japan.

– Vi fikk en overveldende varm mottakelse ved Honda-fabrikken i Suzuki. Honda gjorde virkelig alt for at vi skulle føle oss velkomne, og har utført en sjenerøs og profesjonell service på bilen vår, sier Adriaen Nelemans.

Egentlig skulle eventyret slutte der. Men utdanningsinnsatsen og eventyret gav de tre vennene så mye tilbake at de nå har planlagt en ny reise. Bilen har blitt fraktet til Sør-Afrika, der de skal ta fatt på turen tilbake til Bergen gjennom Afrika og Europa. De planlegger å nå målet i starten av 2017. I neste nyhetsbrev forteller vi hva de har på gang for øyeblikket!