Forventningene

«Vi ønsker å bli født på ny», sier Takahiro Hachigo, konsernsjef i Honda. Honda har kunngjort at de vil bruke elektrisk teknologi i alle nye biler som de lanserer i Europa. Det modige skiftet skaper høye forventninger.

IDÉEN

Byene våre forandrer seg: hvorfor gjør ikke bilene våre det samme?

Byene våre lever og ånder uopphørlig. De vokser og utvikler seg rundt menneskene som bor i dem. Nå er det på tide at bilen utvikler seg og spiller sin rolle i forvandlingen av byene. Honda mener at å utvikle en helelektrisk bil som representerer fremtidsrettede verdier, er den beste måten å gjøre dette på.

DET YTRE

Ikke undervurder et minimalistisk ytre.

Honda e Prototype er inspirert av den originale Honda Civic. Den har et moderne, retroaktig utseende med få detaljer og et sportslig preg. De symmetriske LED-frontlyktene har svart bakgrunn, i likhet med baklyktene. Med et øye for selv de minste detaljer har alt som kan skjules, blitt nettopp det. Førerassistansesystemene er nesten usynlige for øyet. Ladepunktene er ute av syne. Taket synes å sveve lett over de rene vindusflatene. Resultatet er et nytt estetisk konsept; en attraktiv og kompakt elektrisk bil med perfekte proporsjoner som tiltrekker seg beundrende blikk mens den glir stille gjennom bylandskap og videre.

DET INDRE

Det unike, avslappende interiøret i Honda e Prototype.

Den åpne utformingen av Honda e Prototype gjenspeiler det japanske arkitektoniske prinsippet Ma. Ordet beskriver det åpne rommets dynamiske egenskaper. Hondas designere og ingeniører samarbeidet om å skape et konsept med flatt gulv og bakhjulsdrift som gir rom for et slikt åpent interiør. Naturlig treverk og myke, naturlige ullstoffer bringer ro til det innvendige rommet. Den rene og tydelige grafikken på sjåførens informasjonsskjerm og infotainmentsystem tilfører det naturlige preget et hint av moderne teknologi. Oppbevaringsrom og ladepunkter sørger for at alt finner sin plass.